Behandelaanbod 
In de praktijk wordt behandeling geboden bij de volgende klachten:

- somberheid
- depressie
- obsessieve compulsieve klachten 
- trauma verwerking / PTSS
- verwerken van ingrijpende gebeurtenissen
- aanpassingsstoornis 
- angstklachten 
- levensfase problematiek
- gecompliceerde rouw 
- negatief zelfbeeld
- burn out 

Wanneer de klachten echter blijven terugkomen, ook na eerdere behandelingen in de Basis GGZ of wanneer de klachten ernstig en complex zijn dan kun je behandeld worden in de Specialistische GGZ, neem hierover contact op met jouw huisarts  Wanneer er sprake is van een van de volgende klachten, dan dien je je te melden bij andere zorgverleners: ernstige depressieve klachten, suïcidaliteit, eetstoornissen, verslaving, persoonlijkheidsproblematiek, relatie,- of systeemtherapie,  of forensische zorg. 

 

Behandelmethoden  
Ik werk met evidence based behandeltechnieken zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT) , Schemagerichte interventies,interventies vanuit de  Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR).  

CGT is een behandelmethode waarbij gevoelens, gedachtes en gedrag centraal staan. CGT heeft als uitgangspunt dat jouw manier van denken (gedachtes) van invloed is op jouw gevoelens en uiteindelijk ook jouw gedrag. Tijdens de sessies gaan we samen jouw gedachtes uitpluizen om deze vervolgens om te zetten in andere gedachtes en gedrag. Het is niet alleen een 'praat' therapie maar ook een 'doe' therapie in de vorm van opdrachten en oefeningen die je  in het dagelijks leven zelf gaat doen.

Schematherapie is een vorm van psychotherapie die effectief is bij mensen met langdurige klachten of bij een (vermoeden van) persoonlijkheidsstoornis. Diverse interventies die in de praktijk worden ingezet, zijn afkomstig vanuit de Schematherapie. 

EMDR is de meest gebruikte therapievorm bij trauma en PTSS. Tijdens een EMDR behandelsessie word je gevraagd om terug te denken aan de gebeurtenis(sen)  die jouw klachten hebben veroorzaakt. Tegelijkertijd wordt er een afleidende stimulus aangeboden, dit kunnen bijvoorbeeld vingerbewegingen zijn of een lichtbalk. Dit zorgt er voor dat het verwerkingsproces opnieuw op gang komt. Je zult uiteindelijk merken dat het herinneringsbeeld minder naar wordt en dat het trauma langzamerhand wordt verwerkt. Behandelingen zijn zowel face to face als via (beveiligd) beeldbellen mogelijk.

Werkwijze 
Voor aanmelding intake en behandeling is een verwijsbrief nodig van de huisarts. De huisarts moet namelijk in schatten of er sprake is van een psychische stoornis en of BGGZ geïndiceerd is.  De huisarts kan zelf zorgdragen voor een aanmelding via een beveiligd systeem of een papieren verwijzing meegeven. Via het aanmeldformulier kun je dit aangeven op deze website. 

Na aanmelding krijg je binnen enkele dagen een bevestigingsmail met enige informatie waaronder de huidige wachttijd. Wanneer er plek is wordt je opnieuw benaderd per mail met een voorstel voor een datum voor een telefonische screening. Tijdens deze telefonische screening van maximaal 30 minuten gaan we samen kijken of de behandeling die hier wordt geboden aansluit bij jouw klachten. 
Een intake wordt vervolgens ingepland, deze duurt circa 60 minuten. Tijdens de intake bespreken we jouw klachten en welke behandeling hierbij zou kunnen passen. Hierbij kan er gebruik gemaakt worden van enkele vragenlijsten die aansluiten op jouw klachten. We nemen tijdens de intake ook wat praktische zaken door zoals de vergoeding en duur van de therapie.  Neem tijdens de intake jouw verzekeringspas, ID bewijs/paspoort en verwijsbrief mee van de huisarts. Dit is nodig om straks jouw kosten te kunnen declareren bij de zorgverzekeraar. Na de intake wordt de diagnose en behandelplan besproken en kan de behandeling gelijk van start gaan.